Styly šperků

Styl je to, co nás činí jedinečné, to, co mluví o našem vnitřním světě, který se skládá nejen z oděvu, ale také z vkusu, pohledu na svět, myšlení a samozřejmě ze všech druhů drobných věcí – doplňků a šperků. Budou to šperky, o kterých bude řeč.

Šperky jsou maličkosti. Myslí si někteří. A pak musíte činit pokání. Mají pravdu? Šperky nejsou v žádném případě maličkosti, ale pravděpodobně nejdůležitější základ dokonalého stylu. Není divu, že velký Michelangelo řekl: „Lidé, věnujte pozornost malým věcem. Od nich je vytvořena dokonalost a dokonalost zdaleka není maličkost. “

Jakákoli skutečně stylová dáma, když si vybírá šperky, dává přednost těm, které se ideálně spojí nejen s jednou věcí z jejího šatníku, ale s nejméně třemi. Hlavní zárukou úspěchu stylové ženy je téměř úplná kompatibilita doplňků a oblečení mezi sebou. Nejlepší možností v tomto případě je hotová sada šperků.

Můžete si pořídit nádherné sady z polodrahokamů, které dokonale ladí s šatníkem jakéhokoli stylu. Širší sady mohou obsahovat náušnice, náramek, přívěsek a prsten – vše perfektně sedí dohromady a je vyrobeno v jednom stylistickém řešení. Aktuální design a produkty nejvyšší kvality vás příjemně překvapí. Trendy soupravy dokážou udržovat smysl pro individuální styl. Zakoupením hotové sady si můžete být jisti nejen úplnou harmonií příslušenství, ale také ušetříte čas na jejich samostatný výběr.

Pokud vítáte minimalistický styl, určitě se vám budou líbit sady dvou komponentů – náušnice a přívěsek nebo náušnice a prsten, náušnice a náramek. Tato sada bude skvělým dárkem pro mámu, sestru, babičku nebo přítelkyni. Pomůžete svým blízkým při hledání jejich vlastního stylu, a pokud již existuje, můžete vyjádřit svůj obdiv k jejich vkusu.

Různé styly

Soupravy šperků mohou být vyrobeny v široké škále populárních stylů, které budou i nadále vyprávět příběh vašeho šatníku. Nejběžnější mezi styly jsou baroko a rokoko, romantismus, klasicismus, moderní umění a další.

Baroko a rokoko

Rozkvět barokního stylu sahá až do vlády Ludvíka XIV. ve Francii. Styl se projevil nejen v architektuře a uměleckých dílech, ale také ve šperku. Barokní styl lze charakterizovat jako expresivní a veselý, ztělesňující živou okázalost a omezenou velikost.

Romantismus  

Romantismus vznikl ve 30. letech XIX. století. Byl to on, kdo tlačil lidi, aby hledali nové ideály. Nový styl se nejjasněji ukázal v literatuře, šperky však nebyly opomenuty. Romantická nálada se projevila v sentimentální povaze šperků. V tomto stylu se vyráběly všechny druhy šperků: brože, medailony, prsteny, ozdoby vyrobené z kadeří patřící příbuzným, přátelům nebo dětem.

Klasicismus  

Klasicismus a říše ve své čisté a originální podobě byla bohatá sbírka řeckých motivů a tradic. Ve vzestupu klasicismu se v špercích začaly objevovat květinové motivy a ornamenty.

Moderní

Vzhled secese s hmatatelným nadšením byl uvítán v 90. letech XIX. století. Nový styl však nebyl tvořen z ničeho, ale absorboval trendy různých předchozích stylů. S důvěrou můžeme tedy říci, že secese se vyvinula na základě gotického stylu. Také Země vycházejícího slunce, její kultura a další východní státy měly na něj velký vliv.  

A. Kardashová

Exit mobile version