Malebné prostředí regionu poblíž Prahy aneb Karlštejn jako na dlani

In Cestování

Svatební cesty, rodinné dovolené, výlety, na které se nezapomíná. Hranice Prahy a Středočeského kraje si oblíbil už císař Karel IV. a nelze se mu určitě nijak divit. Procházka podél toku řeky Berounky, výhled ze světoznámého hradu do širokého okolí, příjemná atmosféra, která ani v nejmenším nezná městský spěch a shon. Centrum Prahy je zhruba 25 kilometrů daleko, tudíž prim hraje i výborná dopravní dostupnost tohoto místa.

Pohoda a relaxace, to vše pěkně uprostřed zeleně

Přímo až božský klid, přesně tohle nabízí hotel poblíž Karlštejna. Kapacita činí 21 pokojů a 49 lůžek, ve většině jde o dvoulůžkovou klasiku pro manželské páry, ale v nabídce nechybí samozřejmě ani typický rodinný pokoj. Konat se tu mohou i romantické svatby, okolí k nim přímo láká. Říci si své ANO v altánku na ostrově je jistě jedinečným zážitkem.

A co zajímavého se nabízí v okolí? Je to třeba muzeum věnované voskovým figurínám přímo na Karlštejnu, vyhlídka v lomu Velká Amerika, ale například také přírodní rezervace Voškov, nabízející dvoukilometrovou procházku v zeleni podél toku řeky Berounky. Poznat život minulých staletí můžete i v nedaleké vesnické památkové zóně Mořinka, která vybízí k návštěvě už od svého založení v roce 1995.

Karlštejn, to je perla mezi českými hrady

V okolí se nabízí řada aktivit, ubytování u Karlštejna přináší třeba možnost projít si místní zoopark, v němž nechybí ani kočkovité šelmy a další zajímavá exotická zvířata. K návštěvě láká i Svatý Jan pod Skalou, poutní místo, kde lidé s oblibou nabírají nové síly a odpočívají. Grilování nebo relaxační centrum pak přijde vhod, když zrovna není hezké počasí. Zapomenout bychom neměli ani na hrad, který hraje titulní úlohu i v jednom slavném muzikálu. Dýchne na vás historií a pohled z hradeb je prostě unikátem, který nezažijete nikde jinde na světě…

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu