5 rad, jak vybrat přepravky na ovoce a zeleninu

In Doporučujeme

Správné skladování ovoce a zeleniny není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Je totiž potřeba splnit několik důležitých úkolů, aby byl naplno využit sklad a ovoce se během manipulace pokud možno nepoškodilo. Co tedy musí splňovat takové kvalitní plastové přepravky? To se dozvíte přímo v tomto článku s 5 radami pro snadný výběr ideálního řešení.

Správné rozměry

Aby přepravky na ovoce poskytovaly dobrou službu, musí být vybrané s ohledem na skladovanou komoditu. Jiné nároky mohou mít bedny na jablka s přepravkami, kam budete chtít uložit například mrkev. Záleží také na tom, jestli jde o krátkodobé stěhování, nebo o potřebu uložení na delší dobu. Samozřejmostí by mělo být i zvážení celkových skladovacích možností. Zvolené přepravky by totiž měly být kompatibilní například s paletou či regálovým systémem, protože jedině tak je možné naplno využít dostupný prostor.

Kvalitní a pevný materiál

Kvalitní přepravky na zeleninu a ovoce se mohou pochlubit pevným materiálem. Tento druh plastu odolává i většímu zatížení. Velké bedny mají velmi dobrou nosnost, takže jsou vhodné i pro uskladnění většího množství dané komodity. Pevnost materiálu jde navíc ruku v ruce s životností a možnostmi pro opakované využití, což je parametr, který dodává pořízení těchto přepravek ekonomický smysl.

Hygienicky nezávadné a vhodné pro kontakt s potravinami

Všechny bedny na ovoce navíc musí splňovat nutné hygienické předpoklady. Rozhodně tak nestačí pořídit kdejaké bedny, ale musí jít skutečně o přepravky určené pro kontakt s potravinami. Investice do kvalitního skladovacího vybavení tak pomáhá předcházet i případným problémům s hygienou. Snadná omyvatelnost plastu je tak velkou předností těchto beden.

Praktické pro skladování

Od vybraných přepravek na ovoce a zeleninu chtějte také snadné skladování. To v praxi znamená otvory pro manipulaci nebo možnost stohování na sebe pro skladování ve vertikálním směru. Takové přepravky by navíc měly nabízet stabilitu. Variant a konkrétních modelů přepravek existuje celá řada, takže není problém vybrat ideální řešení snad pro každý sortiment. A pokud si s výběrem nejste jistí sami, vždy je možné požádat o pomoc obchodního zástupce společnosti zaměřené právě na přepravky a skladovací kontejnery.

Snadná údržba

V souvislosti s opakovaným používáním, aby se pořízení přepravek opravdu vyplatilo, berte ohled také na údržbu a čištění. Kvalitní pevný plast nabízí široké možnosti údržby a perfektního umytí pro bezproblémové využití na další skladování. Takové přepravky rázem představují cenově zajímavou investici s menšími dopady na životní prostředí v porovnání s jednorázovými variantami či měkčími plastovými nádobami, které toho tolik nevydrží.

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu