Jak v dnešní době začít s programováním

In Počítače a internet

V tomhle článku si shrneme, jak začít s vývojem počítačových, ale i mobilních her. Protože jde o velmi rozsáhlé a složité téma, zazní tu jen velmi obecné informace, které vás okrajově seznámí s problematikou a navedou vás lepším směrem.

Nejprve si rozmyslete, co chcete tvořit

Na začátku je potřeba vědět, co budeme chtít vytvářet. Má jít o jednoduchou mobilní hru? Chceme dělat větší počítačovou hru, nebo půjde o jiný typ aplikace? V dnešní době je veliká spousta technologií, systému, aplikací a jazyků, se kterými můžeme vytvořit takřka cokoli. Volba technologie většinou závisí právě na tom, co bychom chtěli vytvořit.

Volba technologie

Jak již zaznělo v předchozím odstavci, technologii budeme volit zejména podle našeho záměru. Dalšími kritérii může být také například náš rozpočet, naše dovednosti a ochota se zdokonalovat, a také množství našeho času, který jsme ochotní technologii věnovat. Pro představu zde uvedu například Unity, Unreal Engine, Cryengine nebo Game Maker. Jde o velmi účinné nástroje, se kterými můžete vytvářet zejména hry, ale i různé aplikace. Každá z těchto technologií je jiná a trochu odlišně se používá. Při výběru technologie se soustřeďte hlavně na to, k čemu byla vytvořena a na jaké typy projektů se používá.

Pochopení a zvládnutí technologie

Po zvolení technologie se s ní také musíme naučit pracovat, a postupně se zdokonalovat. K tomu nám mohou pomoci internetové návody a videa, kterých najdeme opravdu mnoho. Na začátku je lepší začít s menšími projekty, a na nich se postupně zlepšovat. Užitečné jsou také hotové ukázky, u kterých můžete nahlédnout do zdrojových kódů a samotných mechanizmů projektu. Nebojte se také spolupracovat s ostatními začátečníky a společně se posouvat dopředu.

Co s hotovým produktem

Po dokončení vaší hry máte různé možnosti, jak ji publikovat. K tomu slouží různé platformy, jako je například Steam, Epic store, Google Play, App store, Itch io a další. Některé slouží k prodeji vaší hry, jiné čistě k publikaci. Hru můžete publikovat také svépomocí na webové stránce, nebo sociálních sítích. Jestliže budete chtít hru zpeněžit, budete také potřebovat zvládnout marketing.

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu