Ošuntělý elegantní styl v interiéru

In Bydlení

Existuje mnoho způsobů, jak vylepšit svůj interiér za nejnižší cenu. Designéři dnes mohou nabídnout několik docela zajímavých stylů.  Výběrem omšelé elegance získáte neobvykle stylový dům s útulnou atmosférou. Shebby chic je krásný a elegantní styl. Doslovně přeloženo jako „shabby brilliance“, „shabby chic“ – přesně odráží jeho hlavní rys.

Shabby chic je elegantní způsob, jak pomocí starožitností vytvořit módní interiér.

Stylový příběh

Tento směr interiérového designu se objevil v Anglii v 80. letech 20. století. Praktičtí Britové tak zdobili své venkovské domy starým použitým nábytkem a věcmi, které používala více než jedna generace.

Rustikální styl umožnil na některých místech používat rozbité a popraskané stoly, židle, skříňky, komody s loupající se barvou.  Ale samozřejmě to byly vysoce kvalitní, skutečné starožitnosti. Byly jednoduše opraveny a znovu natřeny. A pokud se nábytek koupil s domem, mohou se původní rodinné relikvie ukázat jako velmi užitečné. Čím vybledlejší, tím vznešenější a rafinovanější.

Všechno staré a omšelé se rychle stalo populárním a počet fanoušků takového stylu neustále roste. Po zachovalých starožitnostech začíná být opravdu velká poptávka. Pokusy dekoratérů o výměnu starého nábytku za nový přesně kopírovaly vzorky viktoriánské éry, ovšem byly neúspěšné. Tato „starožitnost“ stále vypadala v celku nepřirozeně, jako umělý cizí falešný prvek. A to i přes značné investice.

Malířka Rachel Ashwell našla jednoduché a zcela jedinečné řešení. Na „bleších trzích“ hledala starožitnosti (nejprve nábytek a potom ozdobné předměty), uspořádala je a prodala s velkým úspěchem. Nábytek může být kompletně z různých dob, doplněný speciální výzdobou, perfektně zapadá do obecného, ​​samozřejmě nového autorova stylu. Rachel Ashwell ho nazvala „Shabby Chic“. Tento styl rychle získal bezprecedentní slávu.

Funkce stylu

Interiér v tomto stylu se vyznačuje pastelovými barvami. Základní tóny jsou bílá, krémová, světle fialová, světle růžová, světle modrá, tyrkysová, levandule, krémová, len, slonovinová. Krásné barvy a odstíny, jako by zaprášené oparem času.

Ve výzdobě jsou pastorační motivy a andělé docela přijatelné. Na židlích, křeslech a sedacích soupravách – přikrývky, na stolech a zásuvkách – krajkové ubrousky. Ruční výroba je v tomto stylu vítána. V celém světě převládají lehké květinové motivy. Zařízení může být staré nebo nové, ale uměle stárnuté.

Shebby chic styl si osvojil hodně ze stylů vintage a retro, kde je také směs éry, kombinace nových a starých věcí bez přílišného luxusu.

Zchátralá elegance vyžaduje stylistickou uniformitu. V interiéru místnosti se neobejdete bez několika rozpoznatelných detailů. K veškerému vybavení musí být přidána hlavní barva, například bílá nebo světle modrá. Pokud se vám líbí toto mírně naivní kouzlo a už jste se rozhodli změnit interiér vašeho domu tak zvláštním způsobem, možná byste měli začít s nějakým pokojem podle vašeho výběru, s altánem nebo s letním domem.

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu