Důslednou ochranu domu zajistí jedině kvalitní betonové oplocení

Jestliže bydlíte v rodinném domě, jehož součástí je rovněž venkovní zahrada, je zapotřebí pozemek chránit před cizími osobami, abyste jim zamezili volnému vstupu na něj. K tomu nepochybně slouží plot. Nestačí ale jen obyčejné pletivo, které natáhnete podél pozemku, dobrou ochranu zajistí jen skutečně kvalitní plot. Asi nejvíce osvědčené jsou v tomto směru ploty z betonu.

Jaké zvolit parametry betonového oplocení?

V momentě, kdy si vyberete betonový plot, zvyšuje se šance, že váš dům a zahrada budou nepřístupné lidem zvenčí. Je však nutné splnit alespoň několik základních kritérií. V první řadě musí být betonové oplocení dostatečně silné a zároveň vysoké. Zídku, která měří do výšky sotva půl metru, rozhodně nelze považovat za nějaký vyhovující bezpečnostní prvek. Proto je vhodné, pokud jsou betonové ploty u rodinných domů vysoké alespoň kolem 2 metrů. Možná si říkáte, že to není zrovna estetické, je však dobré si ujasnit, zda upřednostnit krásu před funkčností. Pokud jde o tloušťku, kvalitní betonový plot by měl být široký alespoň několik centimetrů.

Chcete stylový betonový plot? Existuje několik zajímavých možností

I vyšší betonový plot může působit příjemným a estetickým dojmem. Stačí kupříkladu zvolit řešení, kdy se do vrchní části umístí oblouková deska, případně třeba ozdobné mřížky z kovu. Velmi pěkně také působí kombinace betonového spodku s dřevěnými prvky na vrchu.

Na koho se obrátit?

Moderní ploty z betonu si lze objednat kupříkladu na webu společnosti Kulkabex, s.r.o. – betonoveploty.net. Firma nabízí stylová a zároveň plně funkční řešení. Lze si zvolit z mnoha barevných variant, tvarů a parametrů. V zásadě vám postaví betonové oplocení na míru tak, jak si budete přát.

S betonovým plotem se budete cítit nejen bezpečněji, ale zajistíte si díky němu i větší soukromí, kdy vám skrz plot do zahrady nebudou nahlížet zvědavé oči kolemjdoucích. To je praktické zejména v městské zástavbě, kdy po sousedících veřejných komunikacích chodí denně stovky lidí.

Exit mobile version