Kde v zimě na dovolenou?

Z nějakého důvodu, mnoho lidí věří, že nejlepší dovolená je letní dovolená, říkají, že se můžete zahřát relativně levně a navštívit nejodlehlejší místa na naší planetě bez větších potíží a starostí.

Zima je nádherné období roku, kromě toho v zimě hotely a turistické střediska v této době často poskytují značné slevy. Odborníci se domnívají, že zimní období je nejlepším časem ke zlepšení zdraví, protože právě v tomto období stoupá množství kyslíku ve vzduchu o 10-15%, což je velmi příznivé pro outdoorové aktivity.

Ti, kteří rádi pohlcují paprsky jemného slunce, také nezoufají. Většina touroperátorů nabízí širokou škálu balíčků, které vás zavedou na vyhlášené pláže s výhledem na exotické krajiny, které nahradí otupělost a tupost zimních dnů.

Další možností jsou nákupní zájezdy, ty mimochodem poskytuje mnoho cestovních společností, nejčastěji zahrnují výlety do módních měst v Evropě, protože v zimě začíná období obrovských prodejů a slev.  

Thajsko

Proč je tolik turistů tak zamilovaných do této země? Možná proto, že neobvykle a překvapivě se zde kombinuje exotický starověk s novým věkem, nelze opomenout vynikající služby a nezapomenutelná místa s krásami, které zůstanou ve vaší paměti po mnoho let.

Thajsko má po celý rok přibližně stejnou teplotu, ale klima je jasně rozděleno do tří sezón.  Pokud toužíte po exotice a odlehlých pláží, jste na ostrově Koh Samui vítání, zatímco největší thajský ostrov Phuket je vhodný pro aktivní potápěče. Na plážích se organizují výlety, které kombinují cestování a relaxaci.

Turecko

Pokud chcete v zimě jít s dítětem k moři, pak nejlepší možností je Turecko.   Výlety do Turecka jsou mnohem levnější, než ostatní destinace. Turecká zima má mírné klima, je docela možné, že teplota vzduchu dosáhne 16-17 ° a teplota vody – 20 °.  

Mimochodem, Turecko má také vlastní lyžařská střediska, přijatelné ceny a slušné tratě v poslední době přitahují stále více turistů.

Současně se můžete vydat na oblíbené nákupní zájezdy v Turecku, právě v té době mohou být slevy u značkových věcí až 80%.

Milujete lyžování?

Poiana Brasov – Rumunsko. Hlavním lákadlem letoviska je zařízení, které produkuje umělý sníh, takže zde mohou od začátku podzimu do jara jezdit nadšení lyžaři. 

Arinsal – Andorra. Hlavní zvláštností je samotná lokalita – Andorra – jeden z nejmenších států na světě a horský komplex zabírá téměř celé území.

Bohinj – Slovinsko. Toto středisko je jedním z mála míst, kde můžete jezdit na přírodním sněhu až do poloviny dubna, je zde mnohem více sněhu než v kterémkoli jiném světovém lyžařském středisku.

Bukovel – Ukrajina.  Málokdo ví, že jde o nejprestižnější lyžařské středisko v zemi. Dobře vyvinutá infrastruktura, moderní vybavení a výtahy, vynikající tratě a vysoká úroveň služeb nenechají nikoho lhostejným.

 Výběr je na vás a to jsme teprve na začátku!

Exit mobile version