Proč vlastnit psa?

V dnešní uspěchané době se s tím potýká téměř každý – ráno vstanete, dáte si kafe, oblečete, umyjete, dámy se popř. nalíčí, v rychlosti se rozloučíte se svou polovičkou a spěcháte do práce.

Celý den vyřizujete úkony spojené s prací takovým tempem, že málem zapomenete na oběd, večer vypnete počítač či stroj, spěcháte na nákup, domů, uvařit, dát polibek své polovičce, umýt, dámy se popř. odlíčí a spát. Druhý den nanovo, a tak to jde každý všední den.

Že Vám to něco připomíá? Ano, typický den 99% lidí. Časem se z toho stane rutina, začnete být nevrlí, hádáte se se svým protějškem a všechno je na levačku. Ale já mám pro Vás radu, jak to změnit!

 

Teď si to představte, ráno vstanete o chloupek dřív a už se na Vás někdo těší. Ihned Vás olízne jako vzdání díků, že jste vzhůru. Uvaříte si kafe, vezmete si ho do termohrnku, natáhnete tepláky a vycházíte i se psem na krátkou ranní procházku. Vrátíte se spokojeni, z čerstvého vzduchu jste nachytali spoustu nové energie, oblečete se a jdete do práce. Přitom se usmíváte kolem sebe, protože víte, že Vás čeká doma někdo, kdo se bez Vás neobejde.

Po práci jdete nakoupit, samozřejmě i nějaký pamlsek pro pejska, jen co otevřete dveře, tak Vás vítá chlupatá kulička, skáče, olizuje, vrtí ocasem a dokazuje, že Vás má rád, v tu chvíli si uděláte něco na zub, s polovičkou oblečete tepláky a vyrazíte s pejskem na procházku, on kolem Vás nadšeně pobíhá a Vy s polovičkou odpočíváte, relaxujete, povídáte si a hned je ten den zase o něco báječnější.

Dojdete poté domů, odpočinutí, pes si lehne do pelechu, odkud pozoruje, co se kde šustne, vy uvaříte, hned to jde lépe, umyjete se, s polovičkou možná i kouknete na nějaký film.

Poté co ulehnete do postele, hned víte, že den byl v klidu, v pohodě, žádný stres a proč to tak je a nebylo dříve? Protože to chlupaté štěstí, kterému se říká pes Vám dodá tolik energie, pozitivního naladění a radosti, že starosti nejsou žádné a když ano, s láskou je přehlížíte.

Takže toto je ten hlavní důvod, proč si pořídit pejska, ať už s útulku nebo papírového, každý Vám vaši lásku oplatí mnohonásobně. Nebude litovat a držím palce!

Exit mobile version