Investice do stříbra a zlata patří k nejméně rizikovým

In Doporučujeme

V okamžiku, kdy máte naspořené nějaké peníze, není radno je nechávat ležet napospas v bance, potažmo je dokonce schovávat doma pod polštářem. Velmi rychle totiž mohou ztrácet svoji hodnotu, a to zejména v důsledku inflace. Je vhodné chytře investovat. Abyste investicí neriskovali ztrátu peněz, vyplatí se vložit úspory do zlata či stříbra.

Investiční zlato a investiční stříbro jsou komoditami, které mají skutečně velký potenciál ochránit vaše finanční prostředky. Na trhu jsou totiž dlouhodobě velmi stabilní, jejich cena v průběhu času spíše roste nežli naopak, což je dáno hlavně omezenými světovými zásobami těchto drahých kovů.

Pro koho je investice do zlata a stříbra určena?

Zvolit si můžete investiční zlaté slitky a investiční stříbrné slitky, další variantou jsou pak zlaté mince, respektive stříbrné mince. Všechny tyto druhy se dají označit jako investiční drahé kovy, s nimiž se obchoduje. Peníze do nich vkládají nejen velcí investoři, ale mohou je získat také drobní střadatelé. Nejlevnější investiční stříbro a zlato v podobě mincí či slitků se dá pořídit už v řádech jednotek tisíc korun, takže jsou dostupné prakticky každému z vás.

Nemusíte platit DPH

Hlavní předností, jíž se investiční zlato může pochlubit, je fakt, že nepodléhá inflačním tlakům. Podobně je tomu v případě, že zvolíte investiční stříbro. Zlato v podobě mincí a cihel s patřičným certifikátem navíc nepodléhá DPH.

Investice do stříbra a zlata slouží především k ochraně hodnoty peněz. Dá se však i vydělat, stačí sledovat vývoj cen zlata a stříbra na trhu. Pakliže je ve vhodné chvíli nakoupíte a následně prodáte, můžete získat poměrně zajímavý finanční obnos navíc. To je však spíše záležitostí větších investorů.

Prodejce investičního stříbra a zlata

Investiční zlaté slitky, mince a jejich stříbrné alternativy se dnes už dají pořídit a prodat velmi snadno. V tuzemsku tuto možnost nabízí kupříkladu společnost AuPortal, jež patří k předním obchodníkům s drahými kovy v ČR a na Slovensku. Kromě eshopu provozuje ještě klasické kamenné pobočky, které naleznete v Brně a Praze. V nich se dají zakoupit také zlaté a stříbrné mince, jež potěší zejména sběratele. Právě sběratelské mince patří k velmi žádanému zboží, neboť se jejich hodnota v průběhu času zvyšuje. Jsou totiž vydávané pouze v limitovaných edicích.

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu