Kratom a jeho účinky

In Doporučujeme

Kratom je běžný název pro mitragyna speciosa, tropický stálezelený strom pocházející z bažinatých džunglí jihovýchodní Asie. Strom roste divoce ve středním a jižním Thajsku, Malajsii, Indonésii, Myanmaru a jinde v Tichomoří, kde se používá jako tradiční léčivo přinejmenším od 19. století.

Psychoaktivní látky kratomu se nacházejí v širokých zelených listech, které se sbírají, potom suší na slunci a vaří jako čaj, případně se drží a míchají do vody. Účinek této látky je často přirovnáván k opioidům i stimulantům a kratom je vychvalován pro úlevu od bolesti, depresí a úzkosti.

Zastánci kratomu považují tuto látku za neocenitelného pomocníka pro duševní a fyzické zdraví. Ačkoliv se v tradičních souvislostech užívá přinejmenším od 19. století, celosvětová popularita kratomu vzrostla až v posledních letech. Bílý kratom je na energii, červený je zase známý pro své sedativní účinky.

Co můžete očekávat?

V nízkých dávkách má kratom povzbuzující účinek, díky němuž se uživatelé cítí energičtější, společenštější a motivovanější. Někteří také uvádějí pocity euforie. Stimulační účinky kratomu mohou být pro některé lidi, alespoň z počátku, příliš silné. Dále se může objevit pocení, nevolnost, závratě a dysforie, což se většinou objevuje v počátcích.

Ve vyšších dávkách má kratom sedativní účinek. Uživatelé se mohou cítit euforicky a spokojeně, emoce a pocity jsou totiž otupeny. Někteří lidé také uvádějí, že zažívají jakýsi stav bdělého snění, zejména při poslechu hudby. Kratom taktéž vyvolává některé mírné vizuální vjemy (s otevřenýma i zavřenýma očima), pocit zahřátí, zvýšenou empatii a případně i sexuální vzrušení.

Jestliže si dáte kratom na lačný žaludek, účinky se projeví asi po 15 až 20 minutách. Silnější dávky mají nástup kratší. Intenzita postupně narůstá a vrcholí po dvou až čtyřech hodinách.

Kde koupit kratom?

Podívejte se na bílý vs. zelený kratom, ale kupte si klidně i červenou verzi. Všechny uvedené druhy zakoupíte na KratomWorld.cz, což je e-shop fungující teprve něco málo přes rok, ovšem má tisíce spokojených zákazníků. Doručení je do 1 až 2 pracovních dnů.

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu