Jak motivovat školáka k učení

In Vzdělání

Znáte to, vaše dítě přijde ze školy, na otázku ‚, Co bylo ve škole?‘‘ odpoví ‚, nic‘‘ a vesele si nakračuje k počítači či televizi a vy jste opět zklamaní. Je ale nutno pochopit, že dítě má za sebou nejméně 5 hodin ve škole, takže se nemůžeme divit, že po příchodu domů nemá o učení žádný zájem. V následujících se řádcích se dozvíte, co byste mohli udělat proto, aby vaše dítě, rádo chodilo do školy a těšilo se na každý školní den.

  • Motivujte ho – Musíte zdůraznit, že vzdělání je základ života a čím lépe se bude učit, tím bude mít více možností ve výběru dalšího vzdělání po základní škole.

 

  • Odměňujte ho – Není nad odměnu za skvělé výsledky např. v podobě drobného finančního obnosu, návštěvou cukrárny či koupení nějaké hračky. Samozřejmě to nesmíte přehánět.

 

  • Snažte se ho pochopit – Pokud vám syn bude tvrdit, že má špatnou známku, jelikož písemka byla těžká, respektujte to. Ne každý učitel je zrovna král ve známkování.

 

  • Naučit se a pamatovat – Hodně školáků, hlavně jedničkářů se naučí látku, test napíšou na jedničku, ale za pár týdnů si dané učivo vůbec nepamatují. Snažte se tedy oživovat naučenou látku v různých hrách či rozhovorech.

 

  • Poznejte jeho silné a slabé stránky – Každý člověk je dobrý v tom druhý zase v něčem jiném. Pokud tedy víte, že např. matematika není jeho silná stránka, nekárejte ho za každou špatnou známku.

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu