TOP 7 TIPŮ o tom, jak se probudit vesele a v dobré náladě

In Životní styl a vztahy

Ráno je pro každou osobu důležitý čas, protože celý další den závisí na tom, jakou nohou vstanete z postele. Naše první rada je o tom, jak se probudit správně. Podle fyziologů je první půlhodina nebo hodina po probuzení rozhodující, jaký bude váš den.

Tip číslo 1. Neskákejte z postele!

Náhlé vyskočení z postele, protože zazvonil budík nebo jste zaspali, se může změnit v bolest hlavy, zvýšenou únavu a nedostatek dobré nálady během dne. Nastavte budík vždy o něco dříve, než potřebujete, abyste měli čas se ze spánku probrat. A jít dříve spát nikdy neuškodí. Nedostatek spánku – to je únava a podráždění, kruhy pod očima a šedá pleť.

Tip číslo 2. Probuď se správně!

Po probuzení nezapomeňte chvíli ležet v posteli. Pomalu protahujte končetiny.  Taktéž popíjení je velmi důležité – pomáhá tělu probudit se.

Tip číslo 3. Začněte ráno sklenicí vody!

Dále byste se měli osprchovat a vypít sklenici vody s citronem, abyste v těle zahájili další fyziologické procesy. Citron je jedinečný produkt, neutralizuje kyselost, napomáhá při trávení a obsahuje vitamín C.   Nezapomeňte si otřít obličej zbytkem vody s citronem – jde o velmi dobrý bělící lifting. Vaše pokožka vám za to poděkuje.

Tip číslo 4. Pijte vodu v malých doušcích!

Je důležité nejen to, co pít, ale také jak. Ráno nemůžete pít vodu jedním douškem: nenasytí všechny vaše buňky vlhkostí, jen se dostane do žaludku a ledvinami se z těla rychle odstraní. Pijte vodu v malých doušcích.

Tip číslo 5. Pokud se chcete rozveselit, nepijte ráno kávu!

30 minut poté, co vypijete sklenici vody, si můžete dovolit osvěžující nápoj. A nenabízíme vám kávu. Káva na lačný žaludek je špatná! Ale je dobré pít čaje.  Nebo můžete vařit obyčejné rooibos – nápoj, jež zachovává ženskou sílu.

Tip číslo 6. Fyzická aktivita!

Cvičení po celý den pomáhá udržovat fyzickou aktivitu: uspořádejte si minuty sportovního odpočinku z práce a každodenních aktivit. Můžete například dělat některá cvičení: dřepnout, protáhnout se, naklonit se ze strany na stranu, běhat na místě a dokonce ani tanec není zakázán.  

Tip číslo 7. Nechte se odpočívat o víkendu!

Začněte tím, že v sobotu a v neděli se dobře vyspíte a další hodiny věnujte příjemné zábavě. Ve všední dny na to samozřejmě nemáme čas: proto si dopřejte odpočinek a relaxaci alespoň o víkendech. Můžete si přečíst knihu nebo cvičit jógu se zaměřením na polohu šavásana (tzv. „pozice mrtvoly“). Právě tato pozice zajistí tělu úplnou relaxaci a zotavení.  Večer si můžete jít zatancovat a druhý den si užít čínskou masáž.  

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu