Květináče – dekorace

In Bydlení

Někdo kupuje drahé a bohatě zdobené hliněné hrnce, které vůbec nezapadají do obecného stylu místnosti, jiní bez váhání berou jednoduché plastové květináče z police supermarketu, jež neoplývají také zvláštní krásou.

Jak levně udělat z hrnce nádherný dekorační prvek?

K tomu jsou pro vás vhodné jednoduché nezpracované hliněné hrnce bez ozdob a maleb. Existují dvě výhody: jsou levné a ideální pro umístění pokojových rostlin, zatímco plastové kontejnery pro pokojové květiny nemají potřebnou pórovitost a v důsledku toho nepropouštějí dostatek vzduchu do kořenového systému.

Nejprve se rozhodněte pro barevné schéma, ve kterém chcete dokončit design květináče. Je vhodné jej vyrobit, pokud se liší, a pak udržovat ve stejném stylu.

Květináče můžete ozdobit různými způsoby. Zde je možné použít téměř jakoukoli techniku ​​zpracování.

Hliněné hrnce mohou být natřeny klasickou barvou, zabalené do hrubých nití nebo obtočený provazem, natřeny speciálními barvami nebo krásně zahaleny látkou. Můžete také na květináč nalepit nášivku či krásné korálky a celou kompozici zatřít bezbarvým lakem. Vhodná tkanina vyrovná na hrnci nesrovnalosti. Možností je spousta jak ozdobit hrnec – slaměné přízdoby, výšivka, nebo jen našijete na látku knoflíky, srdce z plsti, nesmíme zapomenout na stužky.

Obecně lze květináče ozdobit čímkoli: mušlemi, korálky, knoflíky.

Hrnec vypadá krásně, pokud jako kresbu zvolíte květ, který v něm roste. Je dobré, když se barva květináče shoduje s barvou listů nebo květenstvím rostliny.

Pomocí tmelů, vhodných barev a brusného papíru lze standardní terakotové hrnce rychle změnit na „starožitnost“. Navrhujeme klamat čas a nečekat na patinu, která se objeví sama, není těžké přidat „věk“ hrncům vlastníma rukama.

Další možností pro vlastní výzdobu je malování doma. Budete potřebovat neglazované hliněné hrnce, vodotěsný lak a stejnou barvu na stěny. Pro malování hliněných nádob se používají minerální barvy a pro plasty – akryláty. Naneste je v souvislé vrstvě na povrch nádoby. Můžete použít vzory, které se prodávají v květinářství. Jsou zesíleny na květináči a kontrastní barva se nanáší štětcem. Nejobvyklejší hrnce s pomocí této jednoduché techniky budou vypadat nádherně a velmi vkusně ozdobí váš parapet.

Atraktivita a neobvyklá výzdoba květináče je omezena pouze vaší fantazií!

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu