3 tipy, jak začít se zdravým životním stylem

In Doporučujeme

Začátky bývají vždy nejhorší, ale často jde pouze o zbytečnou výmluvu, proč něco odkládáme. Platí to zejména u zdravého životního stylu a touze po shození několika přebytečných kilogramů. Nemusíte se totiž hned stát odborníky na fitness, protože stačí pochopit pár základních principů fungování lidského těla a hlavně objevit, co konkrétně vyhovuje vám. V článku najdete 3 rady, které vám pomohou začít se zdravým životním stylem.

Ozdravte svůj jídelníček

Většinu úspěchu tvoří hlavně zdravá a vyvážená strava. Přidejte do jídelníčku čerstvé potraviny a snažte si hlídat dostatečný příjem kvalitních bílkovin, sacharidů i zdravých tuků. Kromě toho je potřeba dodávat tělu dostatek vitamínů a minerálních látek, které najdeme v zelenině, ořeších, semínkách a podobně. Pro správně fungující trávení přidejte více vlákniny.

Přidejte aktivní pohyb

Choďte pěšky, nepoužívejte výtah, zkuste běhání nebo chodit na skupinové lekce do posilovny. A to i v případě, kdy vaším cílem není zhubnout. Pohyb je totiž neuvěřitelně zdravý a kromě redukce přebytečného tuku pomáhá cvičení také s posilováním imunitního systému, se zlepšením nálady, s vyváženou hladinou důležitých hormonů a podobně. Posilováním vhodných svalů se můžete zbavit nejrůznějších bolestí a vynahradit si například sedavé zaměstnání.

Zaměřte se i na psychickou pohodu

Fyzická stránka je přímo propojená s psychickou. Pokud chcete být opravdu zdraví, nezanedbávejte ani jednu z nich. Zapracujte na pozitivním myšlení, vyzkoušejte krátké meditace a hledejte stále novou motivaci. Právě inspirace a nové podněty jsou výraznou pomocí, když se nám úplně nechce pokračovat či ještě více vystupovat z komfortní zóny. Pokud vaše motivace pokulhává, navštivte magazín o zdravém životním stylu www.fittyn.cz a načerpejte novou vlnu informací a hlavně chuti něco změnit.

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu