Jak vybírat bytový textil? Vše musí ladit!

Výběr bytového textilu je velice zodpovědný úkol, protože se jedná o prvky, které následně dotvoří dojem celé domácnosti. Z tohoto důvodu byste měli k nákupu přistupovat zodpovědně, jinak to u vás doma bude působit nevkusně a chaoticky.

Poradíme vám, jak na to

Aby pro vás bylo vybírání jednotlivých prvků co nejjednodušší, připravili jsme si pro vás několik tipů, jak na to. Všechno začíná hledáním ideálních závěsů a záclon. Hned z počátku si ujasněte, co se vám vlastně líbí. Měly by být záclony dlouhé, anebo spíše preferujete kratší varianty? Dále si rozmyslete, jestli toužíte po něčem čistě bílém s jednoduchým vzorem, případně chcete raději něco odvážnějšího. Pamatujte si však, že čím jednodušší a minimalističtější střih zvolíte, tím je menší pravděpodobnost, že se vám přestane časem líbit.
Úplně stejně si počínejte, i když se jedná o závěsy. Zkuste si vždy nejprve představit, jak by jednotlivé modely zapadly přímo do vašeho interiéru, a snažte se držet jednotného stylu. Hodně lidí taktéž často opomíjí důkladné změření okna, kam má daná textilie přijít, což je velká chyba. Buďte pečliví a vždy si vše poctivě přeměřte, jinak si přiděláte starosti navíc se špatným rozměrem.

Pro sladký spánek

Mezi bytové textilie též patří i různé povlečení a ložní prádlo. V tomto případě řešte kromě samotného vzhledu i fakt, zda vám bude daný materiál na spaní pohodlný. Vyvarujte se umělotinám a spíše vsaďte na přírodní vlákna, která vám poskytnou maximální komfort. Dbejte na to, aby povlečení celkově ladilo i se zbytkem vybavení v interiéru.
Na závěr vám ještě poradíme, kde sehnat kvalitní bytový textil za super cenu. V internetovém obchodě Dante.cz naleznete pestrý výběr zboží, zvláště záclon, různých střihů, vzorů i materiálů. Na jediném místě máte možnost zakoupit doplňky prakticky do celé vaší domácnosti.

Exit mobile version