Potápějící se Titanic na výstavišti v Brně – recenze

Patříte mezi milovníky filmu Tinanic, zabýváte se historií, či byste jen rádi podnikli nějakou aktivitu o víkendu? Celosvětová expozice Titanic je tady pro Vás již naposled. Kdo se stále nemůže rozhodnout, zda výstavu navštívit, přináším Vám recenzi, která Vám možná pomůže v rozhodování.

Kdy a kde?

 

Výstava byla zahájena již 30. října 2018 a nyní po prodloužení jejího trvání bude dostupná
až do 19. května 2019. Otevírací doba je každý den od 9 hodin do 20 hodin. 

Expozice se nachází v prostorách výstaviště v Brně, a to v pavilonu C.

Kde zakoupit vstupenky?

 

Prvním problémem, který mnoho lidí řešilo až na místě a ve frontách, byla koupě vstupenek na samotnou výstavu. Jelikož mnoho lidí nemělo nakoupené vstupní lístky online, tudíž nastávala otázka, zda stojí správnou frontu k pokladně či stojí v dlouhém zástupu zbytečně, jelikož na jehož konci není pokladna. Když jsme se dostali na řadu, zjistili jsme, že na onom místě (pavilon C) se nachází i pokladna, tudíž i možnost zakoupení vstupenek zde.

Jak již výše zmiňuji, tak další možností je zakoupení lístků z pohodlí domova přes internet.

Co se děje po zakoupení  vstupenek?

 

Od pokladny se připravte opět na menší frontu, kdy budete čekat už na vstup do prostor, kde se vše začne odehrávat. Po vstupu za ony dveře Vám sympatické slečny sdělí, co je na výstavě zakázáno a rozdají Vám kartičky se jmény, kde si můžete přečíst něco málo ze života Vám přidělené osoby a na konci expozice se v seznamu dozvíte, zda uvedená osoba plavbu přežila.

Než vstoupíte na první z mnoha stanovišť, můžete si odložit nepotřebné věci v šatně. Dalším krokem je získání audioprůvodce, avšak není to podmínkou. Pokud se rozhodnete, že Vám bude postačovat pouze pročítání cedulí a vše ostatní, postupujte dál a užívejte si krásnou atmosféru na palubě lodi.

Co zde můžete spatřit? 

 

První část expozice je věnována navození atmosféry, kdy se dozvíte mnoho informací o době, ve které se tato katastrofa odehrála. Poté máte možnost shlédnout krátký film o tom, jak postupovala stavba Titanicu. Další kroky Vás zavedou například do kajut cestujících, salónků, částí kotelen a nakonec až k samotnému ledovci, který způsobil potopení lodě. Výstava je obohacena mnoha exponáty, které byly vyloveny ze dna oceánu. Na palubě se Vám také může stát, že potkáte osoby v dobových kostýmech, se kterými se můžete vyfotografovat. Výstava je zakončena informacemi o výlovu artefaktů a seznamem osob, které přežily.

 

Co mě na výstavě zaujalo?

 

Jednou z největších zážitků z této výstavy pro mě bylo dotknutí se ledovce, který je krásně osvětlen a vy si připadáte opravdu jako byste celý příběh potopení Titanicu zažili na vlastní kůži a už je vlastně „po všem“.

Co mě na výstavě zklamalo?

 

Za nepatrné zklamání považuji velmi vysoký počet lidí na výstavě. Vysoký počet lidí lze očekávat, avšak ne vždy bylo možné si v tom davu úspěšně přečíst text, či si důkladně prohlédnout vystavený exponát.

 

Exit mobile version