Rusko a Turecko vstupují do automobilového průmyslu

Rusko a Turecko vstupují do automobilového průmyslu

Německo, Itálie, snad i Česko nebo Jižní Korea. To jsou země, které se většině lidí vybaví, když se začne mluvit o automobilovém průmyslu. Svá auta si však vyrábí i mnohé další státy. Aktuálně spatřily světlo světa rovnou dvě novinky ze států, odkud byste je nejspíš nečekali.

Motoristický magazín Motocars.cz v posledním měsíci informoval o dvou zajímavých zahraničních počinech.

Ruský Aurus bude mít vlastní SUV

Novinkou z Ruska je značka Aurus, která si dala ne zrovna malý cíl – chystá se konkurovat takovým výrobcům, jako jsou Rolls-Royce a Bentley! Autem značky Aurus jezdí i Vladimír Putin, má model Senat. Momentálně ruský výrobce pracuje na SUV pojmenovaném Komendant. Do budoucna se plánuje ještě Arsenal, což bude minivan. Jsou vám jména nějaká povědomá? Byla vybrána podle tří věží moskevského Kremlu.

A jaká je cena takového vozu? U SUV jménem Komendant můžeme jenom hádat, na trhu se objeví patrně až v příštím roce. Cena sedanu Senat však začíná na 6,3 milionech korun. Cenami se tedy Aurus prémiovým výrobcům rovná.

Elektromobily budou i z Turecka

V Turecku je automobilový průmysl hodně rozšířený, doposud se tam však pouze vyráběly vozy jiných značek. Své továrny tam mají Ford, Renault, Toyota, Chrysler nebo Hyundai. Turkové však chtějí světu ukázat, že mají na víc. Konsorcium TOGG se rozhodlo vybudovat novou továrnu a začít vyrábět vlastní elektromobily. Zájemci by byli, sama turecká vláda se zaručila, že do roku 2025 koupí 30 000 elektromobilů.

Neobvyklých aut je na trhu dost

Auto, které přežije apokalypsu, předek všech vozů Porsche, kříženec Porsche s F1, poslední sedmičková Corvette. Lákají vás tyto zajímavosti ze světa automobilů? Začněte číst zmiňovaný automobilový magazín MotoCars. Spoustu informací tam najdou nejen milovníci aut, ale také motorek. Nechybí ani praktické rady, videa a mnoho dalšího.

Exit mobile version