TOP 7 TIPŮ o tom, jak se probudit vesele a v dobré náladě

Ráno je pro každou osobu důležitý čas, protože celý další den závisí na tom, jakou nohou vstanete z postele. Naše první rada je o tom, jak se probudit správně. Podle fyziologů je první půlhodina nebo hodina po probuzení rozhodující, jaký bude váš den.

Tip číslo 1. Neskákejte z postele!

Náhlé vyskočení z postele, protože zazvonil budík nebo jste zaspali, se může změnit v bolest hlavy, zvýšenou únavu a nedostatek dobré nálady během dne. Nastavte budík vždy o něco dříve, než potřebujete, abyste měli čas se ze spánku probrat. A jít dříve spát nikdy neuškodí. Nedostatek spánku – to je únava a podráždění, kruhy pod očima a šedá pleť.

Tip číslo 2. Probuď se správně!

Po probuzení nezapomeňte chvíli ležet v posteli. Pomalu protahujte končetiny.  Taktéž popíjení je velmi důležité – pomáhá tělu probudit se.

Tip číslo 3. Začněte ráno sklenicí vody!

Dále byste se měli osprchovat a vypít sklenici vody s citronem, abyste v těle zahájili další fyziologické procesy. Citron je jedinečný produkt, neutralizuje kyselost, napomáhá při trávení a obsahuje vitamín C.   Nezapomeňte si otřít obličej zbytkem vody s citronem – jde o velmi dobrý bělící lifting. Vaše pokožka vám za to poděkuje.

Tip číslo 4. Pijte vodu v malých doušcích!

Je důležité nejen to, co pít, ale také jak. Ráno nemůžete pít vodu jedním douškem: nenasytí všechny vaše buňky vlhkostí, jen se dostane do žaludku a ledvinami se z těla rychle odstraní. Pijte vodu v malých doušcích.

Tip číslo 5. Pokud se chcete rozveselit, nepijte ráno kávu!

30 minut poté, co vypijete sklenici vody, si můžete dovolit osvěžující nápoj. A nenabízíme vám kávu. Káva na lačný žaludek je špatná! Ale je dobré pít čaje.  Nebo můžete vařit obyčejné rooibos – nápoj, jež zachovává ženskou sílu.

Tip číslo 6. Fyzická aktivita!

Cvičení po celý den pomáhá udržovat fyzickou aktivitu: uspořádejte si minuty sportovního odpočinku z práce a každodenních aktivit. Můžete například dělat některá cvičení: dřepnout, protáhnout se, naklonit se ze strany na stranu, běhat na místě a dokonce ani tanec není zakázán.  

Tip číslo 7. Nechte se odpočívat o víkendu!

Začněte tím, že v sobotu a v neděli se dobře vyspíte a další hodiny věnujte příjemné zábavě. Ve všední dny na to samozřejmě nemáme čas: proto si dopřejte odpočinek a relaxaci alespoň o víkendech. Můžete si přečíst knihu nebo cvičit jógu se zaměřením na polohu šavásana (tzv. „pozice mrtvoly“). Právě tato pozice zajistí tělu úplnou relaxaci a zotavení.  Večer si můžete jít zatancovat a druhý den si užít čínskou masáž.  

Exit mobile version