Nepodceňujte důležitost hutních materiálů

In Doporučujeme

Trubky, tyče plechy, desky, plast, ocel, hliník, to vše je při práci ve stavebnictví a strojírenství klíčové. Bez nich se jednoduše neobejdete. Hutní materiály využívají nejen velké společnosti, ale také lidé rekonstrující dům a jeho okolí.

Kde všude se s ním setkáme?

Hutní materiály zahrnují prvky, jako jsou betonářská ocel, vázací dráty, sítě, hromosvody, podlahové rošty, nerezové komponenty, ocelové nosníky a například jekly. Jejich výčet je tak rozsáhlý, že by na něj nestačil celý článek. Obecně lze říci, že jsou hutní materiály odolné proti korozi a vysoké teplotě. Každý z nich má rozdílné vlastnosti. Nicméně mohou být feritické, austenitické, austeniticko-feritické anebo martenzitické třídy nerezové oceli. Liší se od sebe chemickým složením.

Použití hutních materiálů je doslova nekonečně. Jsou neocenitelnými v potravinářském, strojírenském, stavebním, farmaceutickém, chemickém, automobilovém i těžkém průmyslu. Neobejde se bez nich požární ochrana, mikrotechnika, infrastruktura, energetika ani zemědělství.

Pár příkladů pro lepší přehled

Hliníková ocel jedním z materiálů, se kterými se setkáváme každodenně. Nejvíce však v elektrotechnice a na výrobu hliníkových profilů oken. Možná jste nevěděli, že patří mezi oblíbené letecké materiály. Jakostní nerez 1.4006 je určena pro středně namáhané součásti a hřídele. Spotřebitelé se ji mohou objednat jako tyče či plech. Betonářská ocel je zase určena na výrobu armovacích drátů, profilová ocel je důležitá při výrobě karoserií aut a například jaklové profily jsou hojně využívané na ploty či zábradlí. Číselné nerezové řady 1.4112 jsou určeny zejména pro chirurgii a 1.4104 se obrábí na automatech.

Kde nakoupit?

Pokud patříte mezi firmy či jednotlivce, kteří se věnují aspoň jednomu z vyjmenovaných oborů, pořiďte si hutní materiály od společnosti Primapol. Můžete vybírat z hliníkových, nerezových, plastových i leteckých komponentů. K dostání jsou ventily, rozvody, rozličné formy oceli a zařízení požární ochrany.

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu