Stojí za to zbohatnout?

In Finance

Neznámý uživatel na Quora napsal: „Stojí za to zbohatnout?“ I když nemůžeme potvrdit identitu uživatele, odpověď určitě stojí za to. V mé dvacítce jsem vydělal 15 milionů dolarů poté, co jsem prodal technologický startup. Mluvil jsem o této otázce s hodně lidmi a přemýšlel jsem dlouho nad tím, jak mám zůstat stejnou osobou, jakou jsem byl před tím, než jsem vydělal peníze.

Zde je moje odpověď: Být bohatý je lepší než nebýt bohatý, ale není to tak dobré jak si představujete, že je. Zaprvé, jednou z mála skutečných věcí, které vám bohatství dá je, že se již více nemusíte obávat o peníze.  

No s bohatstvím jsou spojeny i nevýhody. První věc, je „nestěžuj se, nemáš proč“. Toto je jednou z nevýhod. Nemáte dovoleno se nikdy na nic stěžovat.  Přece jste stále lidská bytost, ale většina lidí s vámi tak nezachází.

Zde je druhá nevýhoda. Většina lidí od vás něco chce a může být obtížné zjistit, zda je k vám někdo milý neboť vás má rád, nebo je milý kvůli vašim penězům.  

Jedním běžným problémem je, že si vaši přátelé a rodina necení dárky na Vánoce – mohou mít nereálné očekávání, když nesplníte jejich nereálné očekávání, jste špatný.  

Sečtěte vše výše a možná začnete cítit určitý pocit izolace.

Někdy jen tak v noci ležíte na posteli, uvažováním nad tím, zda jste udělali správné investiční rozhodnutí, zda můžete všechno ztratit. Znáte ten pocit, když stojíte na vrchu vysoké budovy, kdy byste mohli přijít o rozum a skočit? Někdy se obáváte, že můžete ztratit rozum a vše utratit.

Další věc, kterou potřebujete vědět o penězích je toto: všechny věci, které si představujete, že byste si koupili, jsou pro vás hodnotné, protože si je nemůžete dovolit. Možná máte vyhlédnuté nové Audi – když si ho už můžete snadno dovolit, už pro vás více tolik neznamená. A problémem je, že jste si znovu nastavili své očekávání, a vše pod jejich hranicí už vás víc tak nepotěší.

Ať jste bohatí nebo ne, udělejte svůj život takový, jaký chcete, aby byl a nepoužívejte peníze jako výmluvu. Jděte tam, zapojujte se, buďte aktivní, pronásledujte svou vášeň a proveďte rozdíl.

Zdroj: Quora

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu