Staré pneumatiky jako zdroj zhodnocení vašich peněz? Ano!

In Doporučujeme

Nárůst mobility s sebou kromě pozitiv nese i řadu negativ. Téměř každá domácnost dnes disponuje vlastním vozidlem, a mnohdy nejen jedním. Problémem, který s sebou nárůst počtu aut nese, jsou mimo jiné ojeté pneumatiky. Ty je třeba z důvodů zákonných nařízení i vlastní bezpečnosti po několika letech (ve chvíli, kdy jsou takzvaně sjeté) vyměnit. Opotřebené pneumatiky pak, v tom lepším případě, končí na skládkách, kde jsou skladovány na obrovských hromadách, které se každý den zvětšují. Jak s tímto odpadem naložit a navíc na něm ještě vydělat?

Guma má velký potenciál

Každý rok se jen v České republice vyprodukuje téměř na sto tisíc tun odpadních pneumatik a jejich množství neustále roste. Na způsob, jak se tohoto osobitého typu odpadu zbavit a navíc ho zužitkovat, se zaměřila společnost Uniprospe.eu. Ta ve spolupráci s odborníky z Technické Univerzity v Bratislavě vytvořila složitý projekt, během něhož jsou staré pneumatiky zpracovávány pyrolýzou, tedy chemickým procesem, u něhož vznikají tři základní výstupy:

· Pyrolýzní plyn – cca 10 % produkce, který se následně používá k výrobě elektřiny a vody pro klimatizaci

· Uhlík – cca 35 až 40 % produkce, který se využívá v chemické a farmaceutické výrobě či při výrobě plastů

· Ropný produkt ve formě oleje – cca 50 až 55 % produkce, který se používá v surovém stavu jako energetický nosič

Investice s Uniprospe.eu jako skvělé zhodnocení peněz

Díky procesu pyrolýzy je Uniprospe.eu schopno zpracovat 16 tisíc tun drti z pneumatik ročně. Aby mohlo nadále zdokonalovat svůj proces a rozšiřovat své kapacity, rozhodlo se už podruhé vystavit cenné papíry ve formě dluhopisů, které si mohou investoři zakoupit, podpořit tak další rozvoj společnosti a navíc zhodnotit své peníze. Investice s Uniprospe.eu totiž představuje zhodnocení vložených prostředků o 9,5 procenta, přičemž dluhopisy této firmy jsou krátkodobé a budou vyplaceny již na konci roku 2022.

Pokud tedy chcete přispět k ochraně životního prostředí tím, že ho zbavíte nadbytečného množství pneumatik, a navíc na tom ještě vydělat, pak jsou dluhopisy společnosti Uniprospe.eu tím pravým řešením pro vás. Chraňte přírodu a investujte bez rizika – vyplatí se to nejen vám.

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu