Módní taška: vyberte tu správnou

In Móda

Dnes se na tašku nedíváme jako na strážkyni ženských tajemství. Jde o našeho věrného pomocníka, který plní několik funkcí.

Hobo, Clutch, Kelly, Tote … Výběr dámské kabelky není snadný úkol!

Jaké typy kabelek nabízí trh?

Zde je hrubý seznam módních doplňků:

1. Taška přes rameno – tento model má zaoblené spodní okraje a zužuje se směrem nahoru. Jeho držák je zpravidla dlouhý popruh, který vám umožní nosit tašku přes rameno.

2. Taška (Hobo) – půlkruhové příslušenství měkkého tvaru na krátkém relativně širokém řemínku. Modely tohoto typu jsou obvykle šity z textilu a kůže.  

3. Bagetová taška – nosí se obvykle na ohybu lokte, krátké úchyty. Druhým prvkem modelu je miniaturní velikost, obdélníkový nebo mírně lichoběžníkový tvar.

4. Taška obdélníkového tvaru (Tote) – nejpohodlnější taška pro ženy, Tout je velmi prostorná a praktická.

5. Kožená taška podobná poštovní kabele – má širokou dlouhou rukojeť a nosí se přes rameno. Součástí tohoto modelu jsou často upevňovací pásky.

6. Kellyho taška – měkký nebo relativně tvrdý lichoběžník. Styl je trochu jako obchodní kufřík. Obvykle má krátkou pohodlnou rukojeť a dlouhý popruh.

7. Psaníčko – nesmí chybět v šatníku každé ženy, malá, obdélníková, večerní kabelka.

8. Taška podobná lékařské kabele – hlavním rozlišovacím znakem takové kabelky jsou extrémně tuhé, tvrdé materiály použité při tvorbě. A otevírací systém tohoto příslušenství se podobá pouzdru.

Správná taška – stylový praktický pomocník

Seznámili jsme se s teorií. Nyní je čas přejít na praxi. Pamatujte na jednoduché pravidlo: „Aby se vám lidé nesmáli, nevybírejte si tašku ve spěchu.“ Nakonec by se taška měla stát vaším společníkem pro každý den. Než půjdete do obchodu, musíte vědět: Proč potřebujete kabelku.

Z kritéria „proč“ vyplývají následující charakteristiky vašeho budoucího nákupu:

• velká nebo malá;

• pevná nebo měkká;

• pro všední dny nebo zábavu.

Pokud hledáte kabelku pro každý den, pak je zde přirozeně důležitá praktičnost a funkčnost. Takový model by měl být snadno připevněn a rozepnut, měl by mít dostatečný počet přihrádek a kapes, stejně jako pohodlné rukojeti. Nezapomeňte se také podívat na barvu. Nevybírejte odstíny, které nelze kombinovat s většinou věcí ve vaší šatní skříni.  

Velikost a tvar kabelky

1. Velikost

Pravidlo velikosti tašky je, že musí odpovídat velikosti těla. Malá štíhlá dívka nebude zajímavá s masivní kabelou. A přesně naopak, ženy plných tvarů by si neměly vybírat miniaturní doplňky.

2. Tvar

Pravidlo tvaru kabelky je nepřímo úměrné pravidlu velikosti. Štíhlé a vysoké ženy by si měly vybrat tašky, které jsou protáhlé na šířku a mírně objemné. K boubelkám se hodí pouze prodloužené a ploché tvary.

Nyní můžete bezpečně jít do obchodu. Nepochybujeme o tom, že si vyberete tu nejvhodnější a nejpraktičtější tašku pro sebe.

A. Kardashová

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu