Jak najít levné ubytování na cestách?

In Cestování

Pokud často cestujete po celém světě, vyvstane otázka, jak si vybrat nejlevnější ubytování. Nejjednodušší způsob, jak najít ubytování v kterémkoli městě, je využít hotely nebo ubytovny.

Hotely a ubytovny

Snad nejznámějším místem pro rezervace hotelů je stránka booking.com , kde si můžete snadno vybrat hotel kdekoli na světě. Existují i jiné specializované stránky pro rezervaci ubytoven – hostelworld.com, hostelsclub.com a mnoho dalších. Nezapomeňte, že hotely a ubytovny často poskytují slevy, příkladně při rezervaci 2-5 dní předem.

Přes noc ve stanu

Nejlevnější způsob, jak vyřešit problém s místem, kde strávit noc na cestě, je vzít si stan a spací pytel a nespoléhat se na nikoho, ale ne všechny země jsou loajální milovníkům volného života.  Stále existuje možnost postavit stan na střeše vícepodlažní budovy nebo na území nějaké instituce – například na trávníku na nádvoří hasičské stanice, ale samozřejmě musíte nejprve požádat o povolení.

Airbnb  

Chcete-li na cestě žít více či méně pohodlně, ale nepřeplatíte si hotel, nebo potřebujete zvláštní podmínky, jako jsou domy či byty, tj. s kuchyní a apartmány jsou velmi drahé, pak vítejte na webových stránkách airbnb.com. Tato stránka zpřístupňuje bydlení kdekoli na světě a sami si vyberete úroveň komfortu.

Couchsurfing  

Pokud jste velmi společenský a máte co sdílet, navštivte web couchsurfing.com.  

Po celém světě je mnoho lidí připraveno ubytovat cestovatele jako hosty tzn. zdarma.   

Kempování

Další možností levného cestování je kempování – zejména pokud vás zajímá spíše příroda než města. Například kemp na okraji Benátek je levnější než hotely. Evropské kempy mají vše pro delší pobyt: sprcha, WC, pračky, elektřina, hřiště a někdy i bazén.  

Výměna domů a bytů

Existuje možnost žít na jiném místě a neplatit tam za ubytování, pouze pokud máte vlastní byt nebo dům na zajímavém místě, kde můžete nechat na nějakou dobu bydlet turisty. Na chvíli změníte domy. V zásadě zajímavé, neobvyklé, ale rozhodně není vhodné pro každého. Další informace na homeexchange.com. Existuje tedy mnoho možností, jak najít ubytování na cestě a každý si vybere podle svých potřeb a preferencí.

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů, může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu