Hlavní produkty pro krásné držení těla a zdravé kosti

In Zdraví a výživa

Kostra je hlavní součásti lidského těla a skládá se z kostí, které jsou spojeny klouby. Kromě ochranné funkce poskytuje kostra a svaly schopnost pohybovat se.  Základ kosti je složen z pevných látek, minerálních solí a kostní dřeně uvnitř. Aby mozek správně pracoval, potřebuje dokonalou výživu, ve které není místo pro škodlivé chemikálie a konzervanty. Aby kosti a svaly dobře fungovaly, je nutné v těle udržovat normální metabolismus vody a solí, a proto musí člověk pravidelně jíst.  

Voda pro zdraví

Není žádným tajemstvím, že naše tělo se skládá z 60 procent vody. První jídla (polévky), čaje, ovocné nápoje a hlavně obyčejná pitná voda by měla být ve vaší každodenní stravě. Užitečné minerální soli potřebné pro silnou kostru se vyskytují v zelenině, ovoci, vejcích a bylinách.  

Vitaminy ve výrobcích

Aby byl kosterní systém zdravý, musí přijímat z vnějšku (spolu s potravinami) vitaminy a stopové prvky: vápník, vitamín D3, měď, mangan, zinek, hořčík a fosfor. Jaká jídla je obsahují?

Mléko a mléčné výrobky mají nejvíce vápníku. Posiluje kosti a zuby. A pokud chcete získat denní dávku vápníku, musíte vypít denně 1 litr mléka, pak sýr 130–160 gramů.

Vápník se nachází nejen v živočišných produktech, ale také v organických produktech. Pokud z nějakého důvodu trpíte nesnášenlivostí laktózy, lze mléko a mléčné výrobky nahradit kapustou, špenátem nebo celerem. Kromě vápníku mají vysoký obsah draslíku, železa, zinku, hořčíku a mnoho vitamínů B a E.

Ale pro normální stravitelnost potřebuje vápník vitamín D, což je hodně v rybách – sardinek, losos, tuňák. Denní spotřeba asi 50 gramů ryb, aby se zabránilo osteoporóze. Samozřejmě nemluvíme o konzervách, ale o přírodních rybách.

Játra – obsahuje hodně mědi, vitamínu A, D3, což přispívá k lepší absorpci vápníku a fosforu.

Také vápník se dokonale vstřebává spolu s organickým fosforem, který se nachází příkladně v chobotnici.

Dýňová semínka, pohanka a arašídy obsahují zinek. Díky zinku a fosforu se vápník a vitamin D lépe vstřebávají do těla.

Ale za osteocyty – lidské kostní buňky – je zodpovědný hořčík. Nachází se v ořeších, prosu, mořských řasách, otrubách a švestkách.

Kostní systém je řízen svaly, jejichž výkon závisí na draslíku. V meruňkách je ho mnoho.

Řepa, špenát, bílé houby obsahují velké množství nenahraditelného přírodního antioxidantu – mangan. Díky manganu tkáň kostních chrupavek obvykle roste a vyvíjí se.

Beta-karoten (předchůdce provitaminu A) se nalézá v dýni, paprice a rajčatech, je velmi důležitým produktem pro kosti.

A konečně si člověk nemůže nevšimnout příznivého účinku vitaminu C na zdraví kostí. Pomeranče, citrony, grapefruity, mandarinky jsou zdrojem vitamínu C. Dobrou chuť!

You may also read!

Komu a proč se vyplatí pojištění proti výpadku příjmů?

Důvodů, které mohou vést ke ztrátě či výpadku pravidelných příjmů může být celá řada. Od kratší či delší pracovní

Read More...

Správně seřízená okna vám pomůžou ušetřit klidně i tisíce korun ročně. Jak?

Chcete ušetřit za vytápění a chlazení své domácnosti? V tom případě nesmíte myslet pouze na samotné topení, kotel nebo

Read More...

Efektivní řešení pro každý průmysl s plastovými přepravkami od PK Group

V současném průmyslovém světě je logistika klíčová a efektivita manipulace s materiálem může znamenat velký rozdíl v produktivitě a

Read More...

Mobile Sliding Menu